U nedjelju, 27. rujna SG Croatija iz Mannheima je na domaćem terenu ugostila favoriziranu ekipu SKV Sandhofen, jednog od kandidata koji će se boriti za naslov prvaka Kreisklasse.

U prvom poluvremenu je momčad Croatije bila dosta defenzivna, lopta je većinom bila u posjedu gostiju koji su diktirali igru. 

Nažalost, jedna pogrješka u prvom poluvremenu skupo je koštala domaćina jer Sandhofen dolazi u vodstvo u 44 min. igre.

U prvom dijelu drugog poluvremena dečki Croatije igraju bolje i ofenzivnije, međutim, Sandhofen rutinerski i s malo sreće postiže dva zgoditaka. U 55 minuti na 1:3 smanjuje Ilija Živković.

Do kraja utakmice rezultat ostaje nepromijenjen, i Sanhofen odnosi važna 3 boda.

Ovdje želim istaknuti da toga dana nogomet nije bio u fokusu i centru pozornosti.

Naime, naš član, suigrač i prijatelj Miljenko Mrkonjić, sprema se 4. listopada dionicu iz Frankfurta do Imotskog prijeći ni manje ni više nego svojim biciklom. Ova akcija našeg člana je prvenstveno humanitarnog karaktera.

Zato smo mi iz SG Croatia Mannheima odlučili Miljenka na simboličan način ispratiti na put i uručiti mu donaciju za njegovu dobrotvornu akciju „We ride against cancer“.

Miljenko je prije 10 godina pobijedio zloćudnu bolest limfnih žlijezda “Hodgkin-Limfon”. Na put iz Njemačke prema Hrvatskoj kreće biciklom s ciljem da skrene pozornost na djecu koja se upravo bore sa zloćudnim bolestima.

„Cilj mi je novčano pomoći bolnicama i djeci oboljeloj od te zloćudne bolesti. Moj plan je, jedan dio novaca donirati bolnicama u Njemačkoj, gdje sam se liječio, a dio bolnicama u Hrvatskoj, odnosno podjela će biti 50:50. Što se tiče Hrvatske, novčana donacija će ići udruzi Sanus. Davne 1990. godine udruga je osnovana na inicijativu roditelja oboljele djece i osoblja KBC-Split.“

„Pokrenuta je i online kampanja jer želim da to bude maksimalno transparentno. Za mene je to ovo osobna stvar i želim da bude svima jasno kako će sav novac ići udrugama, odnosno bolnicama. Sve uplate se vide Online, a poslije se može vidjeti i koliko je novca isplaćeno.“

U ovu dobrotvornu akciju uključila su se i mnogobrojna poznata imena poput Blanke Vlašić i drugih sportaša i političara.

SG Croatija Mannheim se zahvaljuje svim igračima, upravi, treneru i generalnom sponzoru EX Cars Automobile na njihovim nesebičnim donacijama. Online kampanja je u tijeku.

Preko sljedećeg linka i vi se možete uključiti u ovu akciju i pomoći oboljeloj djeci.

Link za online uplate:

https://www.betterplace.me/we-ride-against-cancer-put-za-zivot63


Link: „We ride against cancer“


Autor: Ivan Filipović Datum objave: 29.09.2020.