Crnogorska tužiteljica Andrijana Nastić rekla je u petak da dosadašnja saznanja ukazuju da je napadača koji je ranije tijekom dana u Cetinju pobio deset ljudi, a ranio šest, ubio građanin a ne policija.

Nastić je crnogorskim medijima priopćila nakon okončanog uviđaja u Cetinju da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da je jedna kasnije preminula u bolnici. Jedanaesti smrtno stradali je napadač.

“Na Cetinju je danas iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno s ubojicom, kojeg je usmrtio sugrađanin”, kazala je Nastić. 

Direktor crnogorske policijske uprave Zoran Brđanin u izjavi dostavljenoj medijima potvrdio je da je među ubijenima dvoje djece od osam i 11 godina.

“Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15,30 sati tridesetčetverogodišnji muškarac iz Cetinja pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina”, rekao je Brđanin.

“On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno u dobi od  osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja pri čemu je ubio još sedam osoba, a ranio šest”, rekao je Brđanin.

Dodao je da je u pucnjavi teško ranjen jedan policijski službenik.

Crnogorska vlada  proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije u Cetinju. 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je današnji događaj nezapamćena tragedija koja pogađa cijelu Crnu Goru.

Đukanović je izrazio najiskreniju sućut ožalošćenim obiteljima, te svima koji su izgubili svoje najmilije.

Crnogorski premijer Dritan Abazović priopćio je ranije da je događaj u Cetinju tragedija kakvu Crna Gora ne pamti.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 13.08.2022.