Nekoliko dana prije tužne godišnjice nesreće jednog od najboljih vozača F1 u povijesti Michaela Schumachera, njegov brat Ralf progovorio je za njemački dnevnik Bild.

“Sudbina je promijenila našu obitelj,” kazao je 48-godišnji Ralf Schumacher, također bivši vozač formule 1.

Prije deset godina, točnije 29. prosinca 2013. njegov stariji brat, sedmerostruki svjetski prvak Formule 1, doživio je nesreću na skijanju zbog koje je šest mjeseci bio u komi. Liječnici su se borili za njegov život u bolnici u Grenobleu, a dugo je bio u induciranoj komi prije nego što se vratio u obiteljsku kuću u Švicarskoj. Od tada nije viđen u javnosti, o njegovom zdravstvenom stanju zna se vrlo malo, a obitelj čuva njegovu privatnost.

“Nedostaje mi moj Michael od prije,” dodao je Ralf.

“Život je ponekad nepravedan. Michael je često imao sreće u životu, ali onda se dogodila ova tragična nesreća. Hvala Bogu, moderna medicinska sredstva su omogućila mnogo toga, ali unatoč tome ništa više nije kao prije,” kazao je.

Ralf Schumacher, koji je šest godina mlađi od Michaela, s emocijama se prisjetio čovjeka koji mu je bio “trener i mentor”. On je jedan od rijetkih ljudi koji su posjetili Schumija, ali ne govori o njegovom zdravstvenom stanju.

“Michael nije samo moj brat, nego kad je bio mlađi bio mi je i trener i mentor. Naučio me sve o kartingu. Možda nas razlikuje sedam godina, ali on je tada uvijek bio uz mene. Zajedno smo vozili karting, vježbali pretjecanja, sve one stvari koje su bitne u autosportu. Dao mi je svo iskustvo koje je stekao u prethodnih sedam godina. Jednostavno mi je bilo dopušteno učiti od najboljih,” dodao je.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 27.12.2023.