Nakon pet sati u utorak je završen sastanak stranaka vladajuće koalicije bez postignutog dogovora tko bi trebao biti novi ministar graditeljstva, a u tijeku su daljnje konzultacije nakon kojih će biti jasno hoće li to biti Sjepan Čuraj ili će HDZ predložiti kandidata iz svoje stranke.

Na sastanku u Banskim dvorima svi su sudionici unisono podržali Vladu premijera Andreja Plenkovića koji je partnerima kao jednu vrstu geste, s obzirom na dosadašnju dobru suradnju ponudio da važan resor obnove, vodi osoba iz redova “liberalne opcije”, odnosno predsjednik HNS-a i čovjek koji je uključen u stožer za obnovu Banovine.

Čuraj je predložen, doznaje se, budući da je šef Reformista, također “liberalne” stranke, Radimir Čačić u više navrata u javnim istupima otklonio mogućnost da on preuzme taj resor.

S prijedlogom da Čuraj vodi Ministarstvo graditeljstva jučer se složilo cijelo vodstvo HDZ-a.

Nakon sastanka u Banskim dvorima nastavljene su daljnje konzultacije, a u 18 sati bit će održana i sjednica Predsjedništva HSLS-a te u Vladi čekaju da se u tim konzultacijama postigne finalno usuglašavanje.

Ako ne prođe “gesta” premijera Plenkovića prema “liberalnim” partnerima, HDZ će danas ili tijekom sutrašnjeg dana predložiti novog kandidata iz redova HDZ-a, no samo ime odnosno koja je to osoba, za sada nije komunicirano.

Ovaj ćemo tjedan, svakako u petak, imati novog ministra graditeljstva i državne imovine, ističe izvor iz Vlade.

Ako se ne postigne dogovor oko Čuraja, neće se lomiti koaliciju, rekao je izvor iz Vlade, jer nema panike.

Oko 19 sati očekuje se da će u banskim dvorima biti konferencija za novinare.


Autor: CroExpress/HINA Datum objave: 22.02.2022.