Uskoro će projekt biti predstavljen svima, a odlučeno je da na proljeće bude organizirana dobrotvorna večera u Milanu, kako bi se podržala ova inicijativa.

Još jedan od ključnih strateških projekata koje Hrvatsko nacionalno vijeće ostvaruje s Katoličkom crkvom i donatorima je na pomolu.

Riječ je o projektu zacrtanom Platformom „Hrvati ZAjedno“ – osnivanje Rekreacijsko-edukacijskog centra u Baču, čija se ideja rodila u razgovoru sa subotičkim biskupom Slavkom Večerinom, a dio njene realizacije započeo je zahvaljujući dobrotvorima, ovog puta Suverenom Malteškom redu u Beogradu.

Nakon izrade elaborata u kojem se predviđa obnova župnih prostorija i dvorišta Rimokatoličke župe sv. Pavla Apostola u Baču, upućena je zamolba Ambasadi Suverenog Malteškog reda u Beogradu u ime kojih je Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar ideju prezentirao na sastanku u Milanu na dan Svetog Karla.

Ambasador Alberto di Luka dočekao je Beogradskog nadbiskupa zajedno s Milanskim nadbiskupom monsinjorom Delpinijem, kao i diplomatima Ambasade Malteškog reda u Srbiji te su razmijenili mišljenja oko operativnih procedura koje se tiču zamolbe „Make a WISH” – izgradnje sportskog terena u Baču.

Uskoro će projekt biti predstavljen svima, a odlučeno je da na proljeće bude organizirana dobrotvorna večera u Milanu, kako bi se podržala ova inicijativa, javlja Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji.


Autor: CroExpress Datum objave: 08.11.2021.