Dan hrvatske knjige, 22. travnja, obilježen je predstavljanjem manifestacija i književne produkcije Hrvata u Vojvodini, BiH, Sloveniji i u domovini.

Obilježavanje Dana hrvatske knjige, 22. travnja, u Hrvatskom društvu književnika u Zagrebu bilo je posvećeno predstavljanju manifestacija i književne produkcije Hrvata diljem regije, uključujući Vojvodinu, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju te domovinu.

Organizator ovog događaja, DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata i Društvom hrvatskih književnika Herceg-Bosne, istaknuo je važne obljetnice, nagrade i nova izdanja.

U programu koji se održao u prostorijama Društva hrvatskih književnika, sudjelovali su istaknuti književnici kao što su Miro Gavran, Mirko Ćurić, Branka Primorac, Božidar Brezinščak Bagola, Katarina Čeliković i Ivan Baković. Ovaj susret bio je prilika za promicanje i dijeljenje književnih dostignuća te jačanje veza unutar hrvatske književne zajednice širom prostora gdje žive Hrvati.


Autor: CroExpress Datum objave: 23.04.2024.