Pjevač Mate Bulić 32 godine živi u Frankfurtu pa mu je iz tog razloga i dodijeljena titula Kralja dijaspore. Unatoč tome što gotovo pola života živi u Njemačkoj, pjevač je ekipi in Magazina naglasio kako su Hercegovina i Hrvatska njegov jedini dom. Bulić u intervjuu govori i o svojoj obitelji koja mu je oduvijek bila najveća potpora.

‘Kad sam dolazio u Frankfurt, prije 32 godine, znam da su govorili da je tu klima slična Splitu, dolje mediteranskim gradovima, međutim, u zadnjih par godina kao što se svugdje promijenilo, promijenilo se i tu. Moramo nositi jakne, šalove, ali još snijega nema’, kaže Mate te dodaje: ‘Prvih 15 godina ja sam praktično tu bio s obitelji, bio sam i majka i otac svojoj djeci jer je žena radila, neko se morao brinuti. Pored toga što su prošli fazu jaslica, vrtića i tako dalje, morali su osjetiti blizinu roditelja, tako da je palo na mene. Taj dio u životu meni ne nedostaje, neko kaže ”Čuj, onaj najljepši dio s djecom nisam bio s njima, toga mi je žao!”. ‘Meni je obrnuto’.

Na pitanje osjeća li se kao domaći u Frankfurtu, Mate otkriva: ‘Naravno da se ne osjećam jer moja jedina domovina je moja Hrvatska, moja Hercegovina, a ovo mi je ‘ajmo reći ne rezervna, ne alternativna nego jedna zemlja, koja mi je draga jer ipak provesti u jednoj zemlji 32 godine – mora vam ući u srce, htjeli vi to ili ne! Tako je, i ušla je u srce i ako je u pitanju nogomet, Nijemci s kim god igraju osim Hrvatske ja navijam za njih. To moram priznati’, kaže Mate.

Datum objave: 23.06.2014.