Nekoliko stotina Imoćana spontano se u utorak, 14. listopada nešto iz podneva okupilo na središnjem imotskom trgu, kako bi pozdravili trojicu mladih momaka koji su svojim, humanitarnim iskorakom na jedan način povezali mnoge ljude dobre volje od Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Miljenko Mrkonjić, Tomislav Mrkonjić i Marko Marić, prva dvojica naši Zmijavčani i Marko Marić Mostarac i njihov prijatelj, prešli su na biciklima put dug oko 1500 kilometara od Frankfurta do Imotskog, kako bi prikupili sredstva za pomoć djeci oboljelih od malignih bolesti.

I ta trojka velikoga srca je uspjela. Nakon jedanaest dana mukotrpnih biciklističkih tura, prelazaka zamrznutih Alpa, preživljavanja orkanske bure duž Jadranske magistrale, danas su sretno stigli na svoj cilj u svoj Imotski i svoje Zmijavce. Pljesak i podrška razdraganih Imoćana, kažu, bila im je i najveća nagrada.

Pozdravili su ih dogradonačelnici grada dr. Vice Čikeš i Milan Zdilar. Dr. Čikeš im je uručio i ček od 10 tisuća kuna kao prilog njihovoj humanitarnoj akciji i novac će se usmjeriti na poseban račun sa kojega će se donirati udruzi Sanus iz Splita i jednoj bolnici za oboljelu djecu u Frankfurtu.

Razdragani i nasmijani i Miljenko,Tomislav i Marko zahvalili su svima na toplom dočeku, a upitani bi li opet u jednu ovako izazovnu humanitarnu akciju, uglas su odgovorili: Već sutra! Bravo za ove momke velikoga srca!


Autor: CroExpress, Velimir Braco Ćosić, Radio Imotski Datum objave: 15.10.2020.