Udruga Hrvatska uzdanica u suorganizaciji s Hrvatskom maticom iseljenika i pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske upriličila je u četvrtak, 15. prosinca. treću po redu, Večer hrvatskih povratnika.

Ovaj emotivni i uvijek lijepi susret Hrvata koji su se vratili u domovinu ali i njihovih prijatelja održao se u nazočnosti oko dvjesto gostiju i uzvanika u Hotelu Sheraton u Zagrebu.

– Vođeni idejom ponovnog susreta s tendencijom tradicionalnog okupljanja povratnika, useljenika i njihovih prijatelja organizirali smo ovo druženje uz večeru, glazbu i ples, kao i prigodu za humanitarni doprinos u nadolazećem vremenu došašća, rekao je u ime Hrvatske matice iseljenika ravnatelj Mijo Marić.

U ime Hrvatske uzdanice pozdrav je uputio predsjednik dr. Ivan Radić istaknuvši da Hrvatska uzdanica čuva i njeguje bogatu nakladničku ali i aktivnu djelatnost ove udruge kada su i pitanju povratnici u domovinu. Kroz druženja, projekte i priznate nakladničke pothvate Uzdanica je i čuvarica hrvatskog domoljublja i baštine, naglasio je Radić.

– Povratak u domovinu nije lak jer se život u potpunosti mijenja i zato postoje državne institucije koji vam to pokušavaju olakšati i učiniti da se osjećate dobrodošlima i voljenima u svojoj matičnoj zemlji, naglasio je izaslanik premijera Plenkovića, državni tajnik SDUHRH Zvonko Milas.

"Okupljeni ovdje su vizionari, oni koji su među prvima osjetili zov domovine te s velikom hrabrošću i odvažnošću…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskePetak, 16. prosinca 2022.

Za humanitarnu notu pobrinula se Humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ u čije ime se gostima obratio predsjednik Ivan Soldo. Program večeri vodio je Robert Kurbaša a u glazbenom dijelu programa nastupio je sastav VIS GAVRANI (povratnička obitelj iz Australije), Tamburaški sastav Trešnja iz zagrebačkog Markuševca i pjevač Ivan Mikulić.


Autor: CroExpress Datum objave: 16.12.2022.