Udruga Partnerstvo s Trogirom svečano je obilježila 15. obljetnicu partnerstva između gradova Trogira i Vaterstettena organizirajući književnu večer.

Posebno gostovanje bila je hrvatska spisateljica i prevoditeljica s njemačkom adresom, Dr. Alida Bremer.

U vrlo inspirativnom diskursu, Bremer je predstavila svoju najnoviju knjigu pod nazivom “Tesla oder die Vollendung der Kreise”. U prisutnosti brojnih posjetitelja, uključujući i konzulicu Ines Mazor, autorica je oduševila publiku životopisnim prikazom svojeg književnog opusa te je pružila uvid u intrigantni svijet svog najnovijeg djela.

Organizaciju događanja vodila je Branka Schröder koja je otvorila večer uvodnim govorom, ističući važnost ovog partnerstva i kulturne razmjene između Trogira i Vaterstettena. Na kraju izlaganja, predsjednik Udruge, gospodin Michael Baier, izrazio je zahvalnost gospođi Alidi Bremer na sudjelovanju te se obratio prisutnim posjetiteljima zahvaljujući im na podršci u radu Udruge tijekom proteklih 15 godina.

Ova književna večer ostaje trajan podsjetnik na snažnu povezanost između Trogira i Vaterstettena te na važnost kulturne razmjene koja obogaćuje oba grada. Partnerstvo gradova nastavit će se jačati kroz različite kulturne, obrazovne i sportske aktivnosti, unapređujući tako međusobno razumijevanje i suradnju.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.01.2024.