U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i u izdanju zagrebačke Naklade Litteris, danas je održana svečana promocija romana „Lutajuće duše“ čileanskog Hrvata Guillerma Mimice.

Roman je preveden na hrvatski jezik zahvaljujući dr. sc. Željki Lovrenčić, a objavio ga je ugledni zagrebački nakladnik Litteris.

Promocija je održana u prostorijama Hrvatske matice iseljenika, gdje je okupljene pozdravio ravnatelj profesor Mijo Marić. U svom prigodnom govoru, profesor Marić je istaknuo značaj književnog stvaralaštva Guillerma Mimice te podsjetio na njegov nesebični aktivizam u hrvatskoj zajednici u Čileu, kako na diplomatskom tako i na kulturnom planu.

Uz autora Guillerma Mimicu, o romanu su govorili glavni urednik Naklade Litteris, istaknuti hrvatski pisac i prevoditelj Dražen Katunarić, te nagrađivana hispanistica i književna teoretičarka dr. sc. Željka Lovrenčić. Dr. Lovrenčić je posebno naglasila interkulturalnost Mimičina romana, ističući njegovu vrijednost u povezivanju hrvatske i čileanske kulture.

Roman „Lutajuće duše“ predstavlja značajan doprinos književnosti, donoseći čitateljima jedinstvenu priču isprepletenu bogatim kulturnim nasljeđem autora. Ova promocija je potvrdila važnost takvih događaja u jačanju veza između Hrvatske i dijaspore te u promoviranju kulturne razmjene i razumijevanja.


Autor: CroExpress Datum objave: 07.06.2024.