Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, prva profesionalna kulturna ustanova Hrvata u Republici Srbiji, proslavio je svoj petnaesti rođendan svečanom akademijom održanom u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici 11. travnja, ove godine.

Ovaj značajan jubilej obilježen je uz prisustvo brojnih visokih uzvanika iz Republike Hrvatske i Republike Srbije, te predstavnika Hrvatske matice iseljenika, među kojima su bili zamjenik ravnatelja HMI dr. sc. Ivan Tepeš i rukovoditeljica Službe za obrazovanje, kulturu, znanost i nakladništvo Ivana Dvorneković.

Hrvatska matica iseljenika, kao ključna nacionalna kulturna ustanova za suradnju s iseljeništvom i hrvatskim manjinskim zajednicama, uspješno surađuje sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata od njegova osnutka.

Tom prigodom, Zavod je dodijelio priznanja institucijama s kojima surađuje, među kojima se istaknula i Hrvatska matica iseljenika za dugogodišnju uspješnu suradnju. Sjedište Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata nalazi se u Subotici, a njegovo osnivanje prošlo je odlukom Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.04.2024.