U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Münchenu, u organizaciji Uprave za konzularne poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, 21. i 22. svibnja održano je konzularno savjetovanje.

Uvodno su se sudionicima obratili Vladimir Duvnjak, generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu, Vinko Ljubičić, ravnatelj Uprave za konzularne poslove u MVEP i Damir Božić, ravnatelj Uprave za informacijsku sigurnost u MVEP. Na savjetovanju su sudjelovali predstavnici veleposlanstava Republike Hrvatske u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, kao i generalnih konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Stuttgartu, Münchenu i Zürichu.

Osim predstavnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, na savjetovanju su sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske te predstavnice Grada Zagreba, Odjela za središnju evidenciju i registar birača i središnjeg Odsjeka za matičarstvo i evidenciju birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Teme savjetovanja bile su unapređivanje obavljanja konzularnih poslova, ujednačavanje postupanja u radu sa strankama, posebnosti u radu pojedinih predstavništava i razmjena iskustava, a sve u cilju podizanja kvalitete pružanja konzularnih usluga hrvatskim državljanima u inozemstvu.


Autor: CroExpress/Generalni konzulat Republike Hrvatske München Datum objave: 24.05.2022.