U Centru za socijalnu skrb rekli su im kako će djecu vratiti kada donesu dokaz da imaju adekvatan smještaj, a djeca su dotad u udomiteljskoj obitelji u selu Tišina.

Darko i Josipa Čudić iz Siska ostali su bez svoje djece koju je Centar za socijalnu skrb odveo u udomiteljsku obitelj jer im je kuća razrušena u potresu te nemaju adekvatan smještaj.

Toj su obitelji u petak na vrata pozvonile dvije socijalne radnice, a ubrzo su stigla i dva policijska automobila s četvero policajaca, piše Telegram.

Josipa je bila sama kod kuće sa sinovima starim godinu i pol dana i dva mjeseca dok je otac Darko bio na poslu. Kad su sve pregledale, socijalne radnice obavijestile su majku da istog časa odvode djecu jer je kuća jako oštećena u potresu i opasna za život.

Obitelj se u studenome prošle godine doselila u Sisak odakle je Darko rodom. Dotad su živjeli u Velikoj Gorici. Iznajmili su trošnu kuću u predgrađu Siska koju su si mogli priuštiti. Josipa je rodila Leona 1. prosinca u sisačkoj bolnici, a nakon potresa njihova kuća dobila je žutu naljepnicu te su se preselili u jednu sobu koja je ostala neoštećena.

Darko je pisao Stožeru da mu daju neku mobilnu kućicu koju će staviti u dvorište unajmljene kuće, ali kućica nije stigla.

U Centru za socijalnu skrb rekli su im kako će djecu vratiti kada donesu dokaz da imaju adekvatan smještaj, a djeca su dotad u udomiteljskoj obitelji u selu Tišina. Majka je trenutačno s njima iako je rekla da joj u petak to socijalne radnice nisu dopustile.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb pak tvrdi da su joj kolegice nudile da ide s djecom, no da ona to nije htjela.

Na pitanje zašto ih sve zajedno nisu smjestili ravnateljica je odgovorila kako se sve odigralo u petak oko 15 sati pred sam vikend ‘pa više nije bilo prostora za pronalazak takvog rješenja’.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.02.2021.