Ivan Penava ostaje gradonačelnikom Vukovara nakon što je u drugom krugu lokalnih izbora pobijedio HDZ-ovog Nikolu Mažara.

“Građani Vukovara rekli su svoje i opredjelili se za program koji sam im ponudio. Nastavljam raditi u korist Vukovara i građana ovoga grada. Nastavljamo s projektima jer želimo još ljepši Vukovar, s novim radnim mjestima i zadovoljnim građanima”, kratko je kazao Ivan Penava.

Prema privremenim i neslužbenim rezultatima za Penavu, koji je prošle godine napustio HDZ te je u izbornu utrku za drugi gradonačelnički mandat ušao kao nezavisni uz podršku Hrvatskih suverenista, Hrvatske konzervativne stranke i Domovinskog pokreta, glasovalo je 5392 glasača. HDZ-ov Nikola Mažar dobio je glasove 4529 vukovarskih glasača.

Iako je obranio mjesto gradonačelnika, za većinu u Gradskom vijeću Vukovara Nezavisnoj listi Ivan Penava nedostaje jedno vijećničko mjesto. Penava ima devet vijećnika, HDZ pet, SDSS dva, a po jednog vijećnika imaju Nezavisna lista Željko Sabo, Demokratski savez Srba i Koalicija HNS-HSS-ANU-HSLS.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 30.05.2021.