Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta održao je  konferenciju za medije na temu političkih aktualnosti, te istaknuo prve značajne iskorake i zalaganja svoje stranke. Evo što je kazao…

”Saborski Klub zastupnika DP-a na vrlo je zadovoljavajući način ušao u novi saziv Sabora, a zastupnici koji su dosta nepoznati široj hrvatskoj javnosti, ali jako poznati nama u političkom svijetu, zastupljeni su sa značajnim pojačanjima i po dobnoj strukturi na način da se DP značajno pomladio u tom smislu, tako da se možemo pohvaliti i najmlađim saborskim zastupnikom od uspostave demokratske i slobodne RH”.

”Također smo napravili značajne iskorake i što se tiče pripadnica nježnijeg spola i potrudit ćemo se tu priču još ojačati. Riječ je o pametnim, kvalitetnim i poštenim ljudima koji imaju hrabrosti zastupati svoje stavove, stavove svog neposrednog okruženja, svojih birača, a jednako tako i stavove DP-a, i boriti se za ono što smatraju da je dobrobit hrvatskog naroda, društva i države”.

”Što se tiče izvršne vlasti, u kontinuiranom smo kontaktu unutar vladajuće koalicije i tu je još jako puno posla pred nama. Resori su podijeljeni, a tu su i ministri iz redova DP-a koji su sastavni dio Vlade. Ono što smo tražili i molili za naše ministre je određeni mir i podrška kroz sto dana, da se resori i ministri stabiliziraju sa svojom ekipom ljudi, da se upoznaju i da uđu u tematiku resora. Nažalost, u medijima se zbog pojednostavljivanja činjenica pretpostavlja da novinari, a i čitatelji, sve znaju o svemu”.

”Stoga molim da se pokuša barem shvatiti da je ovdje riječ o najvišim razinama obnašanja državne vlasti i o složenim procesima, pa je očekivati od ministra da u dvije riječi pokrije apsolutno svaku situaciju u prvom danu i prvom tjednu svog mandata apsolutno nerealno”.

VRIJEME JE ZA #POVRATAK U 🇭🇷 #DOMOVINU 🇭🇷 @najveći obožavatelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeNedjelja, 26. svibnja 2024.

Penava se dotakao i Milorada Pupovca: ”Jasna je stvar da u sklopu bilo kojeg segmenta vladajućih ne može biti govora o sudjelovanju SDSS-a kao političke stranke, uvijek uz ogradu da ne pričamo o pripadnicima srpske nacionalne manjine, već o političkoj stranci SDSS s kojom mi nismo bili, niti ćemo ikad biti u koaliciji. Gdje većina kreira i dogovara, većina u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti jer smo u toj priči jednostavno nekompatibilni. To je nešto po čemu smo vrlo jasni od početka i to će tako ostati i nadalje”.

BOŽE, KOJA 🇭🇷 LJEPOTA ❤️ Poslavljen 50. jubilarni Hrvatsko-kanadski folklorni festival 👏 #Mississauga #Canada @pratitelji 📽 Diana Skara Becevello #croexpress

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 29.05.2024.