Autor: Zoran Stupar

Zagor, legendarni stripovski junak, u Hrvatskoj i dalje ‘živi’. Nakon svojevrsnog povratka u domove hrvatskih ljubitelja stripa 90-ih godina u izdanju Slobodne Dalmacije na hrvatskom jeziku, Zagora je kasnije počeo izdavati Ludens. Izdaje ga i danas.

Stranica za ljubitelje stripova stripovi.com ne bavi se samo Zagorom već i drugim strip junacima, no Zagor je vjerojatno najpopularniji. I to ne samo hrvatska nego i ex-yu izdanja. Recenzije pokazuju pet možda i najboljih epizoda Zagora. Iako, rasprava za ljubitelje uvijek je otvorena.

1. Divovi dobra i zla

Ponovni susret Zagora sa najvećim neprijateljom Hellingenom odvest će duha sa sjekirom na drugu stranu smrti. Bezvremenska magija odvojit će Zagora od njegovih najboljih prijatelja Čika, Ikarovog Pera i pukovnika Perrya i staviti ga u međusobnu borbu s njima.

2. Svemirska braća

Sasvim slučajan susret Zagora i Čika sa Pukovnikom Perryem otvoriti će jednu od najnevjerojatnijih pustolovina… Hellingen genijalni um vraća se u velikom stilu i zamalo pokorava Duha sa sjekirom zauvijek!

3. Horde zla!

Zagor poštom dobiva neobičnu knjigu od prijatelja Pierrea nakon čega se počinju dešavati čudne stvari. Ta knjiga i Zagorova želja za pravdom će ga odvesti u drugi paralelni svijet Golnor, gdje gospodar Darkwooda ne predstavlja nikakva gospodara i nema autoritet. Tamo vladaju drugačiji bogovi, narodi i zakoni nego u stvarnosti. U tom svijetu postoje sile dobra i sile zla koje zastupaju dvije univerzalne ideje o životu i slobodi, dva suprotna pola.

4. Zagor protiv Supermikea

Zagor po prvi put u svome životu sreće protivnika sebi ravnog u snazi i spretnosti, Supermikea.

5. Hellingen je živ!

Sjene su se nadvile nad Darkwood. Niz nemilih događaja navode Zagora da ustane protiv svog najljućeg neprijatelja… Hellingen sastavljen od atoma koji su bili razasuti po čitavom svemiru vratio se uz pomoć zlog duha Wendiga!

Datum objave: 28.09.2014.