Obitelj britanskog milijardera Hamisha Hardinga, pustolova koji je poginuo u imploziji podmornice Titana s još četvero putnika, odala je počast svom “posvećenom ocu”.

Petero putnika poginulo je u imploziji podmornice tijekom putovanja do olupine Titanica – milijarder Hamish Harding, pakistanski biznismen Šahzada Dawood i njegov sin Sulejman, francuski oceanograf i stručnjak za Titanic Paul-Henry Nargeolet te Stockton Rush, osnivač OceanGatea. 

Hardingova obitelj u priopćenju je navela da je bio “strastveni istraživač, bez obzira na teren, koji je živio za svoju obitelj, svoj posao i za sljedeću avanturu”. 

Njegova smrt ostavila je “prazninu u našim životima koja se nikada ne može popuniti”, objavila je njegova obitelj i dodala da su “ujedinjeni u tuzi” s obiteljima ostalih žrtava. 

“Teška srca i s velikom tugom žalimo zbog gubitka našeg potpredsjednika Shahzade Dawooda i njegovog voljenog sina Sulemana Dawooda”, navodi se u priopćenju Engro Corporationa, pakistanskog konglomerata.

Bespilotni podmorski robot poslan s kanadskog broda otkrio je olupinu podmornice u četvrtak ujutro na oko 488 metara od pramca stoljetne olupine, četiri km ispod površine, rekao je kontraadmiral američke Obalne straže John Mauger na konferenciji za medije. “Krhotine su u skladu s katastrofalnim gubitkom tlačne komore”, rekao je Mauger.

Britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly opisao je imploziju podmornice “tragičnom viješću” i rekao da britanska vlada podupire pogođene britanske obitelji.

Bijela kuća je objavila da su obitelji poginulih “prošle kroz potresno iskušenje u proteklih nekoliko dana, u našim su mislima i molitvama”.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.06.2023.