Oni su zaslužni što danas imamo suverenu državu, sigurnu zemlju i slobodno društvo, poručio je general Gotovina.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina odali su u petak počast kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica ’93, poručivši kako bez žrtvi branitelja ne bi imali slobodnu Hrvatsku.

”Uoči 29. obljetnice operacije Maslenica, prigoda je da se prisjetimo svih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali živote za hrvatsku slobodu i hrvatsku državu kakvu su generacije Hrvata željele stoljećima i koju sada imamo”, kazao je Plenković.

Premijer je dodao kako je Hrvatska danas slobodna, demokratska i razvijena članica Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije te da svega toga ne bi bilo bez branitelja.

”Još jednom u ime cijele Vlade, uoči sutrašnje obljetnice, želim zahvaliti njima i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku. Hvala im”, istaknuo je.

Umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina je naglasio da je cilj ratne operacije Maslenica ’93 bio potisnuti snage agresora maksimalno u dubinu kako bi se osigurao slobodan promet širom Hrvatske, stavila u promet zračna luka Zemunik i stavila pod kontrolu brana Peruča.

”Operacija ja završena, a ciljevi postignuti. U operaciji smo imali 180 poginulih i više stotina teško i lakše ranjenih i tim ljudima odajemo počast. Oni su zaslužni što danas imamo suverenu državu, sigurnu zemlju i slobodno društvo”, zaključio je Gotovina.


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 21.01.2022.