Kad bude povoljan moment, onda ću nastojati otići u Katar, kazao je upitan hoće li u Katru bodriti hrvatsku reprezentaciju premijer Andrej Plenković.

“U Rusiju sam, tijekom zadnjeg prvenstva, išao na polufinale, dijelim optimizam nakon pobjede nad Kanadom i kad bude povoljan moment onda ću nastojati otići u Katar”, kazao je premijer, koji je pratio dosadašnje igre hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru i zadovoljan je pobjedom nad Kanadom (4-1) u nedjelju.  

“Svi su zadovoljni kada se slavi s 4-1. Možda je najveće otkriće jučerašnjeg dana koliko je Maroko zapravo dobra momčad. Bila je to dobra predstava naših u dobrom ozračju i mogla je Hrvatska zabiti još golova. Koliko ja shvaćam, Belgija nije u formi u kojoj je bila prije četiri godine i tako možemo gledati s optimizmom utakmicu u četvrtak. Tamo je i bivša predsjednica Grabar Kitarović, koja očito voli sport i koja nastavlja promovirati Hrvatsku kao što je to činila prije četiri godine”, kazao je Plenković na sjednici šireg Predsjedništva HDZ-a u Zagrebu. 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nazočit će na utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva Katru u četvrtak između Hrvatske i Belgije, potvrđeno je iz Ureda predsjednika. ”Predsjednik Milanović ide u Katar podržati hrvatsku nogometnu reprezentaciju u dvoboju protiv Belgije”, kazao je na upit HINE glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Nikola Jelić. 

Hrvatska i Belgija igraju 1. prosinca u 16 sati na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu, a izabranici Zlatka Dalića će osigurati osminu finala ako ostanu neporaženi u tom dvoboju.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 29.11.2022.