Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Slavonskom Brodu rekao da se pitanja KBC-a “Sestre Milosrdnice”, kao ni bilo koje druge zdravstvene ustanove, ne rješavaju telefonskim pozivom premijera.

Plenković je u Slavonski Brod došao dati podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Slavonskog Broda Draganu Jeliću, a odgovarao je i na aktualna pitanja vezana uz rad Vlade –  jedno od njih bilo je vezano uz odabir aviona za Hrvatsku vojsku.

“Kad Vlada donese odluku, sve ćemo vam kazati. Cijeli proces koji je trajao od ljeta 2019. do jučer nije imao nijedan milimetar spekulacije u medijima. Na kraju, jučer, ničim izazvane, krenule su spekulacije u medijima. Indikativno je to da do jučer nigdje nije bilo nikakvih informacija”, rekao je Plenković.

Novinari su predsjednika Vlade pitali i šteti li HDZ-u ‘slučaj Zadravec’.

“Što se tiče Vinogradske, pitanje o bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi ne rješavaju se telefonskim pozivom premijera. Ako netko rješava pitanja telefonskim pozivom, onda je to indikativno o metodi upravljanja”, odgovorio je Plenković.

Rekao je da “to nije prvi put da imamo takvu situaciju”.

“Što se tiče Vinogradske, dvije su stvari temeljne – za upravljanje bolnicom nadležan je v.d. ravnatelja, ima sve ovlasti. Drugo, za sve moguće optužbe, insinuacije, bilo kakve komentare koji bi za sobom vukli nečiju odgovornost, nadležna je inspekcija koju je naložio ministar i na njima je da ispitaju svaku moguću nepravilnost. I to je to. Točka”, rekao je Plenković.

Nije želio komentirati izjavu Gordana Jandrokovića koji je rekao da Dijana Zadravec šteti HDZ-u, kao ni izjavu Zadravec da HDZ-u šteti korupcija.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 21.05.2021.