Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na Međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji, koja se održava u Münchenu od 16. do 17. veljače 2024. Uz predsjednika Vlade su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Danas je drugi dan 60. sigurnosne konferencije u Münchenu. Uz međunarodne stručnjake za sigurnost, 50-ak svjetskih čelnika u okviru ovog susreta dogovara i raspravlja o najvažnijim izazovima i problemima u svijetu. Glavne teme šezdesetog po redu susreta odnose se na ratove u Ukrajini i na Bliskom istoku.

„Preko četiri milijuna ljudi na svijetu ove godine ide na izbore, što znači da slijede veliki demokratski procesi, a moguće i velike promjene. Upravo zbog toga, itekako je važna ova prigoda da s nizom kolega razgovaramo o situaciji u Europi i na jugoistoku Europe“, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković s Međunarodne sigurnosne konferencije u Münchenu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se u Münchenu u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske i s predstavnicima hrvatskih iseljenika i hrvatskih udruga iz Münchena i Bavarske.

Plenković se susreo s predstavnicima hrvatske zajednice u Bavarskoj, koja pridonosi jačanju odnosa između Hrvatske i Njemačke
Foto: Vlada RH/Andrej Plenković/Twitter

‘Prioritet nam je nastavak povećanja gospodarske razmjene. Unatoč svim izazovima, Hrvatska ostvaruje stabilan rast, realizira strateške ciljeve i vodi računa o identitetskim pitanjima’, poručio je Plenković hrvatskim iseljenicima.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.02.2024.