‘Ma kakav bijeg u Bruxelles, to je samo da lista bude jača!‘; Plenković potvrdio da će biti nositelj liste za EP. Smatramo da imamo daleko najkvalitetniju, najjaču listu za izbore za Europski parlament (EP), rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a i donošenja odluke o 12 kandidata koji će biti na HDZ-ovoj listi.

“Želimo pokazati hrvatskim biračima koliko nam je stalo da zastupnici u EP-u budu oni koji će zastupati hrvatske nacionalne interese, kao što su to i do sada”, rekao je Plenković koji i predvodi listu.

Ja ću predvoditi tu listu, rekao je, kako bih dao podršku našim kandidatima da još jednom uvjerljivo pobijedimo, nakon parlamentarnih izbora, i na izborima za EP.

“Pogotovo s obzirom da je HDZ, kad je riječ o hrvatskoj europskoj politici dala najveći obol”, dodao je Plenković te, među inim, istaknuo da su politikom modernog suverenizma Hrvatsku učinili “utjecajnijom nego što je ikada bila”.

Plenković: Smatramo da imamo najkvalitetniju listu za izbore za Europski parlament

Na listi će, redom, biti i aktualna potpredsjednica Europske komisije i potpredsjednica Europske  pučke stranke Dubravka Šuica, predsjednik Kluba EPP-a u okviru Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Davor Ivo Stier, aktualni zastupnik i voditelj HDZ-ove delegacije u EP-u Karlo Resler, aktualna ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, potpredsjednica Kluba EPP-a u EP-u i predstavnica HDZ-a BiH Željana Zovko, aktualni zastupnici u EP-u Sunčana Glavak i Tomislav Sokol, bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, tajnik županijske organizacije HDZ-a u Splitskoj-dalmatinskoj županiji Ante Mihanović, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te bivša europarlamentarna zastupnica Marijana Petir.

DP ima četiri ključna uvjeta

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeUtorak, 23. travnja 2024.

“Smatramo da imamo daleko najkvalitetniju, najjaču listu za ove izbore i na taj način želimo pokazati hrvatskim biračima koliko nam je stalo da zastupnici u EP-u budu oni koji će zastupati hrvatske nacionalne interese, kao što su to i do sada”, rekao je Plenković.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.04.2024.