Premijer Andrej Plenković smijenio je u utorak s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, priopćeno je iz Vlade, a Jurica Lovrinčević prestaje biti posebnim savjetnikom u Filipovićevom kabinetu. 

Filipovićeva smjena uslijedila je nakon što je tjednik Nacional obavio članak u kojem navodi da je njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca. Tjednik je potom objavio i audio zapis razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV.

U priopćenju iz Banskih dvora navodi se da je predsjednik Vlade potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja te time “ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra”.

U priopćenju se dodaje da je danas održana i telefonska sjednica Vlade “na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada.

To su dužnost člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom RH i dužnost člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta  energije.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 12.12.2023.