Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je u petak iz Vukovara kako je ta stranka zajedno s koalicijskim partnerima spremna za izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji te namjerava zadržati postojeću vlast.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je u Vukovaru birače da u 2. krugu izbora podrže kandidate HDZ-a, posebice Damira Dekanića za vukovarsko-srijemskog župana i Nikolu Mažara za gradonačelnika Vukovara, istaknuvši da je original uvijek tisuću puta bolji nego kopija.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prije je tijekom posjeta Osijeku novinarima rekao kako misli da će Osijek dobiti HDZ-ova gradonačelnika – Ivana Radića, istaknuvši da ima jako dobar program, a kao saborski zastupnik  pokazao se kao kvalitetan i vrlo snažan zagovaratelj Osijeka i Slavonije.

U Vukovaru je Plenković naglasio da je politika HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji politika opstanka, uključivosti, razvoja, radnih mjesta i ulaganja.

Važno je da iduću nedjelju izađemo na izbore i damo povjerenje i Damiru Dekaniću, i Nikoli Mažaru, i Renati Banožić, i Davoru Miličeviću i našim kandidatima u općinama kako bi zajednički nastavili politiku Vlade koja je od 2017. do danas, kada gledamo ukupno, povećala prihode županija, gradova i općina za 84 posto“, rekao je u Vukovaru Andrej Plenković dodajući kako je to politički odabir i volja Vlade Hrvatske demokratske zajednice.

Naveo je i kao je u Vukovarsko-srijemskoj županiji u mandatu njegove Vlade ugovoreno 3,5 milijarde kuna EU sredstava, a političkom voljom Vlade, u vrijeme pandemije koronavirusa, osigurano više od 200 milijuna kuna za plaće za više od 17.000 vukovarsko-srijemskih radnika. Naglasio je kako je politika HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji politika opstanka, uključivosti, razvoja, radnih mjesta i ulaganja.

“Ljudi imajte na umu, original je uvijek tisuću puta bolji nego blijede kopije i falsifikati”, poručio je Plenković.

Rekao je i kako je u drugom krugu najvažnije dobiti glas više te da HDZ to može učiniti, a Damir Dekanić i Nikola Mažar mogu dobiti povjerenje većine birača.

Predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić kazao je kako 28.000 glasova u prvom krugu za Damira Dekanića i više od 2.700 glasova za Nikola Mažaru pokazuje kako je HDZ jak i može odnijeti pobjedu u drugom krugu izbora.

“Obavili smo sve potrebne razgovore i osigurali većinu u županijskoj Skupštini”, naveo je Banožić  rekavši kako projekte i program aktualnog gradonačelnika Vukovara Ivana Penave još nitko nije vidio, a sve što je Penava uspio, je blatiti HDZ čiji je donedavno bio član i “trčkarao za svima nema ne bi li ovdje dobio nekakvu podršku”.

Kandidat HDZ-a za vukovarskog gradonačelnik Nikola Mažar ustvrdio je kako su rezultati prvog kruga izbora za gradonačelnika Grada Vukovara u kojem je Ivan Penava ostvario 43,80 posto glasova pokazali da većina građana Vukovara nije dala povjerenje Ivanu Penavi koji je, kako je kazao, izgubio većinu i u Gradskom vijeću dok je HDZ, uz nezavisnog Željka Sabu, jedini povećao broj vijećnika u Gradskom vijeću.

“Sada smo tu da moramo odlučiti želimo li grad iz kojega se iseljava, grad koji je srušio mostove suradnje sa onima koji najviše pomažu, Županijom i Vladom ili želimo grad suradnje, zajedništva, različitosti i uzajamnog poštovanja”, rekao je Mažar.

Današnjim prijenosom uživo pokušali smo vam prenijeti dio pozitivne pobjedničke atmosfere koja je danas bila u gradu…

Objavljuje Nikola MažarPetak, 21. svibnja 2021.

Po riječima kandidata za vukovarsko-srijemskg župana Damira Dekanića, Vukovar je bio klica iz koje je nikla hrvatska država, a sada će biti klica iz koje će izniknuti najsnažnija pobjeda HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Uz predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića nalazili su se potpredsjednici stranke Ivan Anušić i Oleg Butković te glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić koji su se družili s građanima u središtu Vukovara dok su u gradskoj kavani “Navis” popili kavu.

HDZ-u posebno velika čast dobiti povjerenje u Osijeku

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prije je tijekom posjeta Osijeku novinarima rekao kako misli da će Osijek dobiti HDZ-ova gradonačelnika – Ivana Radića, istaknuvši da ima jako dobar program, a kao saborski zastupnik  pokazao se kao kvalitetan i vrlo snažan zagovaratelj Osijeka i Slavonije.

Na upit novinara o činjenici da HDZ prvi put u Osijeku u drugom izbornom krugu ima svog kandidata za gradonačelnika predsjednik HDZ-a  i hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je kako misli da HDZ u Osijeku ima novoga gradonačelnika, nasljednika sadašnjeg gradonačelnika Ivana Vrkića, a to je Ivan Radić.

Ocijenio je da Radić imao sjajnu kampanju, “pokazao se kao kvalitetan i vrlo snažan zagovaratelj Osijeka i Slavonije, kao saborski zastupnik, imao je jako dobar program, a u kombinaciji sa županom Ivanom Anušićem, ostvarili su ogromnu potporu u cijeloj Osječko-baranjskoj Županiji i gradu Osijeku”.

Nama je to posebno velika čast, dobiti povjerenje u Osijeku, a to pokazuje snagu stranke na istoku stranke, gdje je na razini općina i gradova HDZ dominantna politička snaga. Drago nam je da će Radić imati prigodu nastaviti posao za Osječane i Osijek, kao što je proteklih osam godina radio gradonačelnik Vrkić.

U nastavku pogledajte doček premijera u Vukovaru i poslušajte njegov govor:

Objavljuje Nikola Mažar u Petak, 21. svibnja 2021.

Objavljuje Nikola Mažar u Petak, 21. svibnja 2021.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 21.05.2021.