U Novom Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, započela je jubilarna 30. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Ovaj jedinstveni program, koji se kontinuirano održava od 1993. godine, okupio je 90 polaznika u dobi od 9 do 16 godina iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja.

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture privlači djecu iz različitih dijelova svijeta s ciljem unapređivanja njihovog znanja hrvatskog jezika te upoznavanja kulturne i prirodne baštine Hrvatske. Od 17. do 28. srpnja, djeca će biti smještena u Domu Crvenog križa grada Zagreba, u Hostelu Villa Rustica, gdje će imati priliku sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama i radionicama.

Program obuhvaća jezične, kulturološke, likovne, novinarske, lutkarske, dramske i filmske radionice, te niz sportskih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti. Djeca će biti pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja, osiguravajući sigurno i bezbrižno okruženje. Vrhunac programa bit će završna priredba koja će se održati 27. srpnja u večernjim satima.

Ova jubilarna 30. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture predstavlja iznimnu prigodu za međunarodno druženje i razmjenu iskustava među mladima iz različitih zemalja. Kroz ovaj program, djeca će stvoriti trajna prijateljstva i uspomene te se povezati s hrvatskom kulturom i jezikom.

Hrvatska matica iseljenika s ponosom nastavlja tradiciju ove izvrsne inicijative, koja je dosad okupila 1711 djece iz 41 zemlje svijeta i 106 voditelja radionica. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture ostaje jedan od najvažnijih događaja u Republici Hrvatskoj za očuvanje identiteta i veza hrvatske dijaspore s domovinom.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.07.2023.