U željezničkoj nesreći koja se petak dogodila kod Novske život su izgubila dvojica muškaraca zaposlena na Hrvatskim željeznicama  te 17- godišnjak, potvrdila je policija.

Radi se o dvije odrasle osobe: kondukteru (60) i strojovođi (52) putničkog vlaka s područja Slavonskog Broda, zaposlenima na Hrvatskim željeznicama, i jednoj osobi staroj 17 godina s područja Novske, priopćeno je iz županijske policije.

Županijska državna odvjetnica iz Siska je priopćila da s županijskim policijskim službenicima i istražiteljem Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu obavlja očevid nesreće i utvrđuje okolnosti nastanka nesreće.

Prema dosad utvrđenom, došlo je do naleta putničkog vlaka, koji je prometovao na relaciji Vinkovci – Novska, na zaustavljeni teretni vlak kod mjesta Rajić blizu Novske.

Za sada proizlazi da su u nesreći smrtno stradale tri osobe, a jedanaest je osoba ozlijeđeno te je zbrinuto u najbližim bolnicama, navodi se u priopćenju.

Tijekom očevida bit će izuzeti tragovi i provedene potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka željezničke nesreće. Ujedno, državno odvjetništvo će izdati potrebne naloge kako bi se utvrdio uzrok nesreće, kaže se.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 10.09.2022.