Kraju iz kojeg dolaze njegovi roditelji pomogao je u jednom od najtežih trenutaka za tamošnje stanovnike – poplavi koja je 2014. doslovno potopila Gunju.

 

 

U petak 28. kolovoza, vraćajući se iz Mađarske u Sloveniju, u tragičnoj prometnoj nesreći preminuo je mladi salezijanac Matild Josip Domić, piše Bitno net.

Matild Domić rođen je i za svećenika primljen u Sloveniji, ali su njegovi roditelji Josip i Klara porijeklom iz Gunje u Hrvatskoj.

Smrt mladog svećenika potresla je brojne vjernike od Slovenije do Vojvodine u Srbiji, gdje je uskoro trebao ići služiti lokalnoj mađarskoj zajednici. Tijekom ljeta je zbog toga boravio u Mađarskoj učeći jezik.

Kako javlja slovenski portal Družina, Domić se sredinom kolovoza vratio u rodnu zemlju samo da bi prije nekoliko dana ponovno posjetio Mađarsku gdje je biciklom obišao jezero Balaton. Isti medij javlja kako je svećenik stradao u nesreći u blizini mađarsko-slovenske granice.

Obožavao je Gunju i s ponosom isticao svoje porijeklo

“Bio je dobar kao kruh, uvijek nasmijan, srdačan, pun ljubavi za ljude oko sebe, dobri duh svakoga društva”, rekao je za Jutarnji list o svom prijatelju i subratu don Branko Bendra, mladi hrvatski salezijanac.

Prema istom izvoru Matild je, premda rođen u Sloveniji, obožavao Hrvatsku i Gunju te je uvijek s ponosom isticao svoje porijeklo. Dapače, kraju iz kojeg dolaze njegovi roditelji pomogao je u jednom od najtežih trenutaka za tamošnje stanovnike – poplavi koja je 2014. doslovno potopila Gunju.

“Došao je s roditeljima, dovezli su pun kombi raznih najpotrebitijih stvari i to se podijelilo mještanima. Onda je i njegova župa iz Slovenije poslala novčani doprinos našoj crkvi u Gunji, pa se i to podijelilo mještanima. Ovdje su ga svi jako voljeli. Ne samo u Gunji, nego i u okolnim mjestima”, poručila je Matildova strina Snježana Domić.

Don Branko dodao je pak da je njegov prijatelj i subrat u svako društvo donosio ozračje obiteljskog duha, a kao svećenik je bio pomalo i neobičan, nesklon formalizmu.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.09.2020.