U zagrebačkom parku Maksimir, od nedjeljnog jutra slavi se 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, građane očekuje bogat glazbeno-zabavni program uz neizostavni grah, ove godine i štrukle, a obratit će im se i  gradonačelnik Tomislav Tomašević.  

Gradske vlasti najavile su da će se od 10,30 do 14,30 sati podijeliti 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli.

Grad Zagreb je s Turističkom zajednicom grada, Javnom ustanovom Maksimir i Centrom za kulturu i informacije Maksimir pripremio bogati glazbeno-zabavni program za različite generacije, na dvije pozornice. 

Posjetiteljima će se u 11,20 obratiti zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U Maksimiru, u koji su se proslava i druženje vratili nakon dvije pandemijske godine, zabavni je program počeo u osam sati, jutarnjim razgibavanjem i jogom, slijede nastupi Zagrebačkog orkestra ZET-a, Mješovitog pjevačkog zbora Filozofskog fakulteta Concordia discors i Zlih bubnjara.  

 Na proslavi će nastupiti Zbor Opere i članovi ansambla Drame HNK-a, a u središnjem dijelu programa, od 12,15 do 14,15 sati, Sanja, Marinko i Zec izvodit će najslušanije hitove Novih fosila. Akademski harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić posjetitelje će podsjetiti na neke od velikih filmskih glazbenih tema. Program će zaključiti  DJ Rea.   

 Na maloj pozornici, održavat će se mnogobrojne edukativne radionice i nastupi dječjih zborova i plesnih skupina. 

Tijekom cjelodnevne proslave, Zagrepčane će na više lokacija u parku Maksimir zabavljati Kraljevi ulica.  


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 01.05.2022.