Autor: Hina/CroExpress

Rekla je da je to jedna od odluka s jučer održane sjednice Središnjeg odbora u Tuheljskim Toplicama.

Na konferenciji za novinare održanoj u Tuheljskim Toplicama, gdje se oko 2000 članova stranke okupilo na sportskim igrama, obavijestla je javnost da je, prema njihovim informacijama, podrška građana HNS-u pozitivna i u rastu. Ujedno je izrazila zadovoljstvo što se veliki broj članova okupio u Tuheljskim Toplicama na sportskim igrama, u broj većem od prošlogodišnjeg, što, ocijenila je, samo dokazuje jedinstvo i snagu stranke.

‘Naši ljudi kada vide da je teško ne pobjegnu, nego se okupe i rade još jače i više. S ponosom mogu reći da se to počelo i vidjeti. Staro je pravilo ako puno radiš i angažiraš se, na kraju će to ipak pokazati rezultate’, istaknula je Pusić dodajući da će se raditi još jače.
Na novinarski upit je li izlaskom Radimira Čačića iz zatvora došlo do većeg broja izlazaka iz stranke, Pusić je kratko odgovorila da se to nije dogodilo ni ovaj, a ni prethodni tjedan.

Isto pitanje upućeno je i predsjedniku Središnjeg odbora Predragu Štromaru, koji je rekao da ni prije, a ni nakon izlaska Čačića iz zatvora nema osipanja članova stranke, a potvrdio je i jedinstvo stranke u Varaždinskoj županiji gdje su prije nekoliko dana svi HNS-ovi gradonačelnici i načelnici održali zajedničku konferenciju za novinare, koja je bila posvećena najavi daljnjeg provođenja brojnih projekata u toj županiji.

I Voditelj HNS-ove Političke akademije Boris Blažeković je ocijenio da je potvrda snage stranke i broj okupljenih članovu u Tuheljskim Toplicama koji je za nekoliko stotina veći u odnosu na prošlu godinu.

Štromar je, govoreći o jučerašnjoj sjednici Predsjedništva, rekao da je župan Međimurske županije Matija Posavec kooptiran u to tijelo stranke. Istaknuo je i veliki broj mladih članova stranke u kojima on vidi budućnost HNS-a, a dodao je i da broj od 42 gradonačelnika i načelnika govori da je HNS jedna od jačih stranka, kada se taj aspekt uzima u obzir. Poručio je da je HNS jaka stranka i da će takva ostati.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je rekao da je okupljanjem velikog broja članova u Tuheljskim Toplicama, ali i održavanjem prethodnih pet mini sabora stranke po regijama, ponovo pokrenuta pozitivna komunikacija unutar stranke.

U izjavi se dotaknuo i resora gospodarstva govoreći o brojkama u industrijskom sektoru. Ističe da je zajedno s prošlom te do kraja ove godine brojka uložena u Hrvatsku industriju oko milijardu kuna. Pojašnjava da je ministarstvo osiguralo oko 250 milijuna kuna za otprilike 225 hrvatskih tvrtki koje su se javile za ta sredstva. Ulaganjem tih sredstva otvorit će se oko 3000 novih radnih mjesta, najavio je Vrdoljak.

Datum objave: 06.07.2014.