Mehrer je pozvao građane Austrije da ako već moraju, internetsku kupnju obavljaju u austrijskim trgovinama i na austrijskim online platformama.

Predsjednik Gospodarske komore Harald Mahrer pozvao je austrijske vlasti da nakon lockdowna, u razdoblju pred Božić, dopuste duže radno vrijeme te otvaranje trgovina nedjeljom. Prema njegovim riječima to je neophodna mjera, a ujedno i epidemiološki dobra jer će protok kupaca u trgovinama biti bolje raspoređen, prenosi Kroativ.at.

Mehrer je pozvao građane Austrije da ako već moraju, internetsku kupnju obavljaju u austrijskim trgovinama i na austrijskim online platformama za kupnju. “Lockdown je težak udarac za maloprodaju, sada je najvažnije da prodaja ostane u Austriji, da podržimo domaće prodavače. Svi su se opskrbili robom za božićno vrijeme, to je najprometnije razdoblje u godini”, istaknuo je Mahrer.

Na Mahrerovu ideju već su reagirali iz “Saveza za slobodnu nedjelju”, koji uključuje Crkvu, sindikate i brojne organizacije civilnog društva. Oni su se već izjasnili da su protiv rada nedjeljom uoči Božića u ovoj pandemijskog godini. “Trgovcima, koji su posljednjih mjeseci loše prošli i izloženi su zdravstvenom riziku, u nedjelju je potreban oporavak”, navode iz te organizacije.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.11.2020.