U planu je zatvaranje trgovina koji nisu neophodne za život.

Najvjerojatnije od početka idućeg tjedna Primorsko-goranska županija zatvara sve ugostiteljske objekte osim dostave. Također se planira zatvoriti sve trgovačke centre i trgovine u kojima se ne prodaju namirnice neophodne za svakodnevni život, javlja Novi list.

U četvrtak je u PGŽ bilo 428 novooboljelih te 113 ozdravljenih osoba pa se broj aktivnih slučajeva covida-19 na području PGŽ-a povećao za 308 osoba, na 3054.

Mogućnost lockdownda ove županije najavio je glavni riječki epidemiolog dr. Dobrica Rončević. Navedeno je i kako je u toj županiji, unutar broja laboratorijski obrađenih testova, udio pozitivnih iznosi 33.9 posto.

“Vrlo vjerojatno ćemo predložiti zatvaranje svih ugostiteljskih objekata, odnosno terasa koje, čak iako je riječ o vanjskom prostoru, postaju prenapučene. Trgovački centri, osim trgovina koje su neophodne za svakodnevni život, su također u prijedlogu za zatvaranje.

Nadamo se da će takvo zatvaranje kratko trajati, predložit ćemo da to bude na tjedan dana pa ako za tih sedam dana dođe do smirivanja broja zaraženih, onda bismo mogli eventualno razmišljati o obustavi ovako intenzivnih mjera. Ali o tom potom”, kazao je dr. Rončević.


Autor: CroExpress Datum objave: 09.04.2021.