Ovaj parlamentarni zastupnik Republike Srbije na Dinari je izvjesio srpsku zastavu te ustvrdio da “Dalmacija i Kninska krajina nisu ništa manje srpske nego što su hrvatske”.

Parlamentarni zastupnik Republike Srbije Dušan Marić je došao u Hrvatsku te se popeo na Dinaru. Ništa sporno u tome ne bi bilo da nije sa sobom ponio zastavu Srbije. I to na dan dan kada se u Hrvatskoj obilježavao Dan pobijede i domovinske zahvalnosti te obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja” kojom je oslobođen Knin. Ovaj parlamentarni zastupnik Republike Srbije na Dinari je izvjesio srpsku zastavu te ustvrdio da “Dalmacija i Kninska krajina nisu ništa manje srpske nego što su hrvatske”.

Od 2008. do 2012. godine Dušan Marić bio je parlamentarni zastupnik Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, a na izborima ove godine ušao je skupštinu je ušao kao član Srpske napredne stranke na čijem je čelu aktualni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Upravo sam se popeo na Dinaru iznad Knina, najveću i najopjevaniju srpsku planinu i na njenom najvišem vrhu Troglavu (1913) razvio srpsku zastavu, navodi se između ostaloga u njegovoj objavi na Facebooku.

“Da na današnji dan, dan koji Hrvati slave kao dan pobjede, a Srbi kao dan velike nesreće, Hrvate ali i zaboravne Srbe podsjetim da je Dinara i srpska planina. Da podsjetim Hrvate ali i zaboravne Srbe da su Dalmacija i Kninska krajina ništa manje srpske nego što su hrvatske. Da podsjetim Europu i Ameriku, ogrezle u sotonizaciji i teroriziranju srpskog naroda, na 500.000 Srba u Hrvatskoj kojih više nema, jer su ih hrvatska vlast, vojska i policija pre tri desetljeća protjerale iz njihovih domova i njihovog zavičaja, u najvećem etničkom čišćenju u Europi posle Drugog svjetskog rata”, navodi ovaj srpski političar.

Foto: Dušan Marić Facebook

Nadalje je Marić dodao obraćajući se Hrvatima: “Sjedim da ih podsjetim da smo braća, jedan rod”.

Spomenimo i kako je Dušan Marić bio zapovjednik u vojsci “Armije Republike Srpske” Osim toga u periodu između 1991. i 1995. godine sudjelovao je u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku te ratu u Bosni i Hercegovini.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.08.2021.