Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je do kraja tjedna moguće predstavljanje programa vlade koju će činiti HDZ i DP, a stranačke će tijela pokušati ubrzati procese. 

“Moguće je da to bude ovaj tjedan. Rekli smo da ćemo ubrzati sve procese, naša i njihova stranačka tijela danas će pokušati još neke stvari doraditi, a neke još ispregovarati na nižim razinama, kako bi već sutra ili prekosutra mogli biti učinkovitiji”, rekao je Radić u izjavi novinarima na Markovom trgu, nakon sastanka budućih koalicijskih partnera o programu nove vlade.

Time je nakon sastanka izaslanstva DP-a u Banskim dvorima odgovorio na pitanje hoće li HDZ i DP dogovoriti i predstaviti program zajedničke vlade do kraja ovog tjedna.

#HRVATI #IZVAN #REPUBLIKE #HRVATSKE, OVO MORATE ZNATI: Osniva se Ministarstvo demografije i useljeništva koje će voditi Domovinski pokret

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 13. svibnja 2024.

O detaljima nije htio govoriti dok se pregovori ne završe, ali napomenuo je da nisu sve stvari točne o kojima se se priča u javnom i medijskom prostoru. 

“Ima razumijevanja s jedne i s druge strane, znamo da je to proces u kojem obje strane moraju biti zadovoljne. Mi trebamo imati program koji mogu provoditi i mi i HDZ”, kazao je Radić.

Domovinski pokret stoji iza zahtjeva koje je prošli tjedan predstavio zastupnik Stephen Nikola Bartulica, rekao je zamjenik predsjednika DP-a.

Bartulica je nabrojao četiri točke koje želi u sporazumu s HDZ-om, a to su zaustavljanje “ideološke kolonizacije”, otvaranje konzularnih ureda za iseljenike, istragu o pandemiji i osnivanje muzeja žrtava komunizma.

Bartulica traži da se u sporazum s HDZ-om uvrste četiri točke

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeČetvrtak, 9. svibnja 2024.

“To su stvari koje ćemo pokušati provesti od kraja, a nisam s druge stvari vidio neki otpor. Ne vjeruje da će biti puno problema oko tih točaka”, istaknuo  je Radić.

Kada je riječ o kadrovskim pitanjima, ponovio je da ga ne zanima čelno mjesto Ministarstva gospodarstva

“Puno sam puta rekao da neću biti ministar gospodarstva, pa da bih to sada opovrgnuo. Kad nešto kažem javno, iza toga stojim”, poručio je Radić.


Autor: CroExpress, HIna Datum objave: 13.05.2024.