Autor: IKA

Da bi se očuvao mir potrebno je obnovljeno zauzimanje Ujedinjenih naroda protiv terorističkih napada – ustvrdio je kardinal Pietro Parolin, Papin državni tajnik, govoreći 29. rujna na 69. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, koja se održava u New Yorku. Kardinal je također govorio o progonima kršćana i etničkih manjina.
‘Moje izaslanstvo želi podsjetiti da je dopušteno i žurno multilateralno djelovanje kao i uporaba razmjerne sile za zaustavljanje agresije, ali smo odgovorni zaštititi najslabije’, rekao je. 
Kardinal je izrazio razočaranje jer se dosad međunarodna zajednica očitovala proturječnim glasovima, pa čak i šutnjom o sukobima u Siriji, Ukrajini i na Bliskom istoku.
‘Pred vama danas moram spomenuti mnoge kršćane i etničke manjine, posljednjih mjeseci okrutno progonjene u Iraku i Siriji. Njihovi vapaji trebaju biti trajna obveza za poštovanje i promidžbu dostojanstva svake osobe, koju je Bog stvorio i ljubi.’
Osim toga, kardinal je u svom govoru, o kojemu izvještava Radio Vatikan, istaknuo da je za opće dobro bitna jedinstvena akcija te izbjegavanje veta, a poželio je obnovljeno djelovanje Ujedinjenih naroda.

Datum objave: 01.10.2014.