Šestero mladih iz Podhuma kod Livna krenulo je na posebno hodočašće Kraljici Mira u Međugorje, među kojima je i Jozo Klišanin, koji se kreće pomoću invalidskih kolica.

„Ovo hodočašće predstavlja jedno duhovno putovanje za nas, a ne samo fizičko kretanje. Mi želimo poslati poruku nade i vjere, želimo pokazati kako duhovne i fizičke prepreke mogu biti prevladane uz podršku i nepokolebljiv duh. Naše putovanje pokazuje kako se međusobna pomoć i razumijevanje može pretvoriti u snagu koja nadmašuje sve tjelesne ograničenosti“, izjavila je Jelena Roguljić za Radiopostaju Mir Međugorje.

Jozo Klišanin, Andrea Miloloža, Delfa Klišanin, Pavao Pavlinović, Josip Magić i Jelena Roguljić krenuli su iz Župe Podhum u srijedu ujutro, a očekuju dolazak u Međugorje u petak oko podneva.

„Uputili smo se našoj Majci, Kraljici Mira, s osobnim zavjetima i nadamo se da će nam biti uslišeno. Planiramo se ispovjediti, sudjelovati na misi, posjetiti Brdo ukazanja… Mogu reći u svoje ime da svake godine najmanje dva puta dolazim u Međugorje i ne mogu riječima opisati koliko puta mi je pomogla Majka Marija i koliko mi je puta uslišala molitve. Mislim da će se složiti sa mnom i moji prijatelji kad kažem da je dolazak u Međugorje nešto neopisivo i da bi svaki vjernik trebao posjetiti Međugorje kako bi razumio zašto je to neopisivo riječima“, dodala je Jelena Roguljić, prenosi radio-medjugorje.com.

Ovo hodočašće ističe snagu zajedništva i vjere, pokazujući kako se uz podršku i zajednički duh mogu prevladati sve prepreke, bilo one duhovne ili fizičke.


Autor: CroExpress Datum objave: 07.06.2024.