U prepunom kazalištu Prinzregent u Münchenu, ljubitelji glazbe doživjeli su nezaboravan trenutak tijekom nedjeljnog koncerta izvedbe Verdijevog remek-djela “Ernani”.

Zbor i orkestar Münchenskog radija, vođeni maestralnim dirigentom Ivanom Repušićem, oduševili su prisutne svojim izvanrednim izvedbama.

Na pozornici su briljirali renomirani umjetnici, među kojima su se istaknuli sopranistica Selene Zanetti, mezzosopran Svetlina Stoyanova, tenor Charles Castronovo, bariton George Petean te basovi Ildebrando D’Arcangelo i Gabriel Rollinson. No, jedno od posebnih oduševljenja publike izazvao je mladi hrvatski tenor iz Innsbrucka, Matteo Ivan Rašić.

Nakon grandioznog završetka izvedbe, gledatelji su iskazali svoje oduševljenje ovacijama, pozdravljajući izvođače kao i maestra Repušića. Ivan Repušić, koji je trenutno prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu te šef dirigent Zadarskog komornog orkestra, dodatno je osvojio simpatije publike.

Uz to, nedavna objava Opere u Leipzigu otkrila je da će Ivan Repušić od sezone 2025/26. postati novi generalni glazbeni direktor te renomirane institucije. Maestro Repušić, čije je glazbeno obrazovanje oblikovalo učenje kod profesora Igora Gjadrova i Vjekoslava Šuteja, time je još jednom potvrdio svoju iznimnu dirigentsku karijeru i status jednog od najcjenjenijih dirigenta današnjice. Publika jedva čeka vidjeti što budućnost donosi za ovog talentiranog glazbenika i njegove impresivne glazbene projekte.

U do kraja ispunjenom kazalištu Prinzregent u Münchenu zbor i orkestar Münchenskog radija pod ravnanjem dirigenta Ivana…

Objavljuje Generalkonsulat der Republik Kroatien in MünchenPonedjeljak, 27. studenoga 2023.

Autor: CroExpress Datum objave: 27.11.2023.