Hrvatska turistička zajednica i ove godine organizira svečanu dodjelu nagrada „Zlatna penkala“, koja će se u 18. izdanju dodijeliti inozemnim novinarima, blogerima i influencerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini.

Suorganizatori i domaćini ovogodišnje dodjele su turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, koje su za 17 inozemnih novinara, blogera i influencera pripremile višednevni program obilaska destinacija, znamenitosti i atrakcija s područja županije.

Tako je za sve uzvanike, koji dolaze s tržišta Austrije, Češke, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Švedske, Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva,pripremljen bogat program koji 25. svibnja uključuje obilazak grada Splita, Dioklecijanove palače, Peristila i Pjace (Narodnog trga), a narednog dana, odnosno 26. svibnja predviđen je odlazak brzim brodovima do otoka Brača gdje će sudionici, uz turističko vodstvo, razgledati Bol, plažu Zlatni rat, a kušat će i najbolja vina u Stina vinariji.

Posljednji dan programa, 27. svibnja uključuje razgledavanje grada Sinja uz posjet muzeju Sinjske alke i obilazak tvrđave Starog grada. 

Istog je dana s početkom u 18:30 sati predviđena svečana dodjela nagrada „Zlatna penkala, koja će se održati u prekrasnom ambijentu Galerije Meštrović u Splitu. Uz inozemne novinare, blogere i influencere, dodjeli nagrada prisustvovat će i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinski, Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije, Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita te ostali predstavnici županije, grada i turističkog sektora.

Za potpun ugođaj i doživljaj Dalmacije tijekom svečane dodjele nagrada bit će zadužena klapa Cambi, okuse regije svojim će specijalitetima približiti poznati splitski chef Hrvoje Zirojević, a tu su i za ovu priliku posebno osmišljena tri koktela ponajboljeg hrvatskog barmena Jure Vojkovića. Ovogodišnji glavni dobitnici nagrade „Zlatna penkala“ sa sobom će ponijeti vrijednu statuu od bračkog kamena, koju je za ovu priliku posebno dizajnirala i izradila hrvatska dizajnerica i umjetnica Dina Jakšić.        

Dodajmo kako se nagrada „Zlatna penkala“ dodjeljuje u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog ili online medija, za najbolju radijsku ili televizijsku reportažu te za najbolji travel blog ili objavu na društvenim mrežama.


Autor: HTZ Datum objave: 26.05.2022.