Autor: Z.S./Jutarnji list

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ministar rada Mirando Mrsić pokrenuo je inicijativu za povećanje plaće stažistima koji rade za famoznih 1600 kuna do razine ‘minimalne neto plaće’.

Inicijativa je to s kojom Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ide u bitku za proračun za sljedeću godinu, što je za Jutarnji list potvrdio i ministar. 
‘Pokrenut ćemo inicijativu povećanja naknade koju primaju mladi na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa do razine neto minimalne plaće. Sve će ovisiti o sredstvima koja će nam za to biti dodijeljena u proračunu za 2015. godinu, kao i o sredstvima EU, no vjerujem da se na tim mjerama neće štedjeti jer one već daju rezultate’, ističe Mrsić.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), mjerom stažiranja bez zasnivanja radnog odnosa u ovoj je godini, zaključno sa 25. rujna, bilo obuhvaćeno ukupno 22.049 mladih. To je više nego u prošloj godini, kada je tu mjeru koristilo ukupno 19.322 nezaposlenih. Samo tijekom 2014. godine provedba te mjere proširena je, prema podacima HZZ-a, na 8273 novih mladih nezaposlenih.

Datum objave: 06.10.2014.