U cilju jačanja veza i suradnje s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te promicanja nacionalnog identiteta i kulturne baštine, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske izdao je 1. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu.

Ovaj poziv naglašava važnost očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva te poticanja zajedništva među Hrvatima diljem svijeta. Također, ističe se podrška ugroženim pojedincima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te ugroženim pojedincima – povratnicima/useljenicima iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore.

Prijedlozi projekata i posebnih potreba bit će temeljito razmotreni kako bi se osiguralo da financijska potpora doprinosi zajednici na najefikasniji način.

Detalje o prijavi projekata možete pronaći na internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske ovdje. Ovo je prilika za sve zainteresirane da sudjeluju u jačanju veza s domovinom i podrže razvoj hrvatske zajednice diljem svijeta.

Prijave su otvorene, stoga iskoristite priliku za sudjelovanje i ostvarivanje važnih projekata za hrvatsku zajednicu izvan granica Republike Hrvatske.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.02.2024.