Svečanom akademijom u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, u četvrtak, 11. travnja 2024. godine s početkom u 19 sati, bit će proslavljeno petnaest godina djelovanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata utemeljen je koncem ožujka 2008. Odlukom Izvršnog vijeća Autonomne Pokrajine Vojvodine i Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji radi očuvanja, unaprjeđenja i razvoja kulture hrvatske zajednice u Vojvodini.

Svoj rad djelatnici Zavoda započeli su 1. siječnja 2009. godine i od tada u prvoj profesionalnoj ustanovi kulture Hrvata u Vojvodini rade u suradnji s institucijama, ustanovama, hrvatskim udrugama kulture i velikim brojem suradnika iz Vojvodine, Hrvatske i Mađarske, na očuvanju, razvoju i prezentaciji baštinskih nanosa i suvremene kulture, na znanstvenim, stručnim, razvojnim i primijenjenim istraživanjima u području kulture, umjetnosti i znanosti vojvođanskih Hrvata, u području bibliografije i arhivistike, menadžmentu i edukaciji u kulturi te u poticanju, organiziranju i priređivanju kulturne produkcije hrvatske zajednice u Vojvodini.

🇭🇷 #Republika #Hrvatska 🇭🇷 – #Domovina je i naših #iseljenika! HRVATI IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE, vidimo se u #Zagrebu ❤️ #srpanj2025. Uskoro više 🙂 @pratitelji @najveći obožavatelji

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Ponedjeljak, 8. travnja 2024.

Autor: CroExpress Datum objave: 10.04.2024.