U prostorima evangeličke zajednice Königsbrunn održan je svečani koncert kojim je obilježena 45. obljetnica Puhačkog orkestra iz Königsbrunna.

Ovo veličanstveno događanje posebno je obogaćeno nastupom klape Eufemija sa otoka Raba, čime su dodatno uveličane svečanosti.

Gradovi Königsbrunn i Rab dijele posebno prijateljstvo već dugi niz godina, surađujući na raznim područjima i njegujući brojna prijateljstva među svojim stanovnicima. U znak potpore i proslave obljetnice, Klapa Eufemija putovala je iz Raba kako bi svojim izvanrednim nastupom, koji je prethodio orkestralnom dijelu koncerta, pridonijela svečanosti.

Nakon izvanrednih izvedbi hrvatske klape i königsbrunnškog orkestra, gradonačelnik Königsbrunna, Franz Feigl, uputio je iskrene čestitke orkestru i zahvalio se svim izvođačima. Posebno je istaknuo vrijednost prijateljstva koje se njeguje između Raba i Königsbrunna. Direktorica ureda Turističke zajednice grada Raba, Ivana Matušan, također je uputila čestitke i razmijenila prigodne darove u znak trajnog prijateljstva.

Na koncertu je prisustvovala i konzulica Ines Mazor u ime Generalnog konzula Republike Hrvatske u Münchenu, V. Duvnjaka, čime je dodatno označena važnost kulturne i prijateljske suradnje između regija. Ovaj događaj ostaje trajan podsjetnik na ljepotu međunarodne suradnje i kulturne razmjene.


Autor: CroExpress Datum objave: 23.11.2023.