U subotu, 11. svibnja, u zajednici u Gießenu svečano je proslavljena podjela sakramenta svete Krizme. U crkvi St. Bonifatius, na svečanoj misi s početkom u 12 sati, sakrament je primilo četrdeset dvoje mladih koji su se za svoju Krizmu pripremali na župnoj katehezi.

Krizmu je i ovoga puta podijelio nadbiskup i apostolski nuncij u Njemačkoj, Nikola Eterović. Uz koncelebraciju sa župnikom fra Ivanom Jakovićem, nadbiskup je predvodio bogoslužje u crkvi koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Na svetom misnom slavlju sudjelovalo je osamsto pedeset vjernika iz cijele župe Giessen.

Zajednica Gießen obuhvaća veliko pastoralno područje koje se proteže od Alsfelda, Nidde, Giessena, Kloppenheima, Bad Nauheima i mnogih drugih mjesta u kojima žive i rade vjernici.

U svojoj propovijedi nadbiskup je upozorio mlade ljude na izazove i opasnosti današnjeg svijeta te ih ohrabrio zazivom darova Božjega Duha, koji će im u životu davati mudrost, snagu i otvorenost Božjoj poruci.

Krizmanici su svojim pozdravima, čitanjima biblijskih tekstova i molitvama također doprinijeli oblikovanju ovoga slavlja. Na njihovom plakatu za krizmu stajao je naslov „Različiti su dari, a isti Duh“ (1Kor 12,4), čime su potvrdili svoju spremnost svjesno biti dijelom kršćanske zajednice te svojim duhovnim darovima obogaćivati Crkvu i cijeli svijet.

Cijeli događaj dodatno su uljepšali orguljaš Kruno Sarajlić i Davor Strgačić, koji su svojim glazbenim darom učinili da se radost izrazi pjesmom i uživanju u melodijama hvaljenja i slavljenja.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.05.2024.