Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu u suradnji s Hrvatskom katoličkom misijom u Klagenfurtu i župom Bleiburg najavilo je održavanje svete mise za sve žrtve Bleiburga i križnih putova na završetku II. svjetskog rata.

Misa će se održati u petak, 12. svibnja, u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla, Kirchplatz 2, u Bleiburgu s početkom u 18 sati. Svetu misu će predvoditi dr. fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, a na Misi će pjevati zbor Župe Gospe od zdravlja iz Splita, dok će franjevački bogoslovi iz Splita asistirati.

Prije svete Mise, s početkom u 17.15 sati, molit će se krunica.

Pozivamo vjernike hrvatskih katoličkih misija iz Austrije i susjednih zemalja da se uključe u ovo molitveno spomen-slavlje za sve poratne žrtve našega naroda, a veće skupine hodočasnika molimo da svoje sudjelovanje prijave putem elektroničke pošte (hip@hbk.hr) do 10. svibnja 2023.

Svećenike pozivamo da ponesu albu i štolu bijele boje.

Ovaj događaj će biti prenošen izravno na Laudato televiziji, radioteleviziji Herceg-Bosne i Hrvatskom katoličkom radiju. Ovo molitveno slavlje ima za cilj prisjećanje i poklon žrtvama koje su izgubile živote tijekom Bleiburške tragedije i križnih putova na završetku II. svjetskog rata.


Autor: CroExpress/Živa zajednica Datum objave: 08.05.2023.