Autor: Z.S. / Catholic Courier
‘Kada razmišljam o životu i patnji Krista, kada razmišljam o pričama teških vremena i tereta koje podnose naši vojnici i vojnikinje i njihove obitelji, ne mogu se ne sjetiti ovog stiha: Čovjek nema veće ljubavi od one da položi život za svoje prijatelje’, rekao je holivudski glumac Gary Sinise na okupljanju katoličke organizacije Knights of Columbus.
Sinise i Knights of Columbus nedavno su zajedno izgradili visokotehnološki ‘pametan dom’ za američkog ratnog veterana, koji je izgubio obje noge i ruku u Afganistanu. Sinise je govorio tijekom konvencije ‘vitezova’ u Orlandu, prenosu Catholic Courier.
Sinise je rekao kako mu se vjera produbila nakon događaja 11. rujna 2001., kada je kao poznati glumac pozvan da pruži podršku onima koji su prvi reagirali na katastrofu. Podsjetio je na smrt franjevca Mychala Judgea, koji je poginuo pomažući unesrećenima.
‘Njegova jednostavna molitva – Bože, uzmi me gdje želiš da idem. Neka susretnem koga želiš da susretnem. Reci mi što želiš da kažem. I neka ti ne smetam – je vrlo posebna mojoj ženi i meni’, rekao je Sinise.
Opisao je i događaj tijekom kojeg je njegova žena Moira, čija majka je katolkinja, odlučila da će se vratiti vjeri. Obitelj Sinise bila je u Sjevernoj Karolini kada im se približio uragan. ‘Dok smo jurili autocestom u iznajmljenom automobilu, pokušavajući pobjeći od oluje, gromova, vjetra, kiše i munja, Moira se odjednom okrenula prema meni i rekla: ‘Kada se vratimo kući postat ću katolkinja i naša djeca će ići u katoličku školu”. To se i dogodilo dvije godine kasnije.
A sam Sinise je u tajnosti pohađao sate vjeronauka te je jednom prilikom pozvao obitelj na ‘specijalnu večeru’. Prije večere stali su kod svećenika i Sinise je tijekom kratke ceremonije postao katolikom.
‘Crkva je bila stijena za mene i moju obitelj tijekom najtežih vremena’, rekao je.

Datum objave: 13.08.2014.