U predivnom ambijentu Kulturnog centra K11 u Budimpešti održan je izuzetno zanimljiv događaj pod nazivom “Tamo gdje Učka susreće more”, koji je predstavio općinu Mošćenička Draga na jedinstven način.

Organizatori ovog susreta bili su veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj zajedno s Hrvatskom samoupravom Erzsébetváros.

Prisutne je srdačnim govorom pozdravio veleposlanik RH u Mađarskoj, gospodin Mladen Andrlić, zajedno s predsjednicom Hrvatske samouprave Erzsébetváros, gospođom Katicom Benčik.

Posjetitelji su imali priliku upoznati se s ljepotama Mošćeničke Drage kroz prezentaciju, uživati u zvucima benda Riccardo Staraj & Midnight Blues Band te razgledati izložbu riječkog akademskog slikara Dalibora Laginje pod nazivom “Učka-Perun-More”.

Dodatno, bilo je moguće uživati u vrhunskim specijalitetima koje je pripremio chef Stiven Vunić iz konobe Zijavica.

Ovaj događaj bio je prava prilika za promociju kulturne raznolikosti i ljepota Hrvatske, a atmosfera je bila ispunjena veseljem i zajedništvom među posjetiteljima. Mošćenička Draga zasigurno je ostavila snažan dojam na sve koji su prisustvovali večeri “Tamo gdje Učka susreće more” u srcu Budimpešte.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.04.2024.