Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Neuruppin, svoju bazu u kojoj će biti smještena za vrijeme Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvatskoj reprezentaciji priređen je svečani doček u srcu grada, na “Schulplatzu” (školskom trgu), gdje se okupilo više tisuća hrvatskih navijača, potvrđujući kako će Vatreni na Euru igrati na domaćem terenu. Hrvatski navijači počeli su se okupljati od ranog jutra u ovom gradiću s nešto više od 30.000 stanovnika, dolazeći iz okolice Berlina, ali i iz udaljenijih gradova poput Münchena i Hamburga.

POGLEDAJTE OVE FANSTASITČNE PRIZORE DOČEKA #VATRENIH 🇭🇷 U NJEMAČKOJ OD KOJIH ZASTAJE DAH!!! BRAVOOOOO, #HRVATI IZVAN REPUBLKE HRVATSKE 👏 #Neuruppin Hrvatski nogometni savez

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 10. lipnja 2024.

Vatrene je dočekao i gradonačelnik Nico Ruhle. “Sretan sam i ponosan što ste izabrali naš gradić, sve ćemo učiniti kako bi hrvatskim igračima boravak ovdje protekao u najboljem redu. Najvažnije je da svi ostanete zdravi,” kazao je.

“Školski trg sa starom gimnazijom povijesno je značajno mjesto u gradu na kojem se i danas odvijaju važni događaji,” objašnjava gradonačelnik Neuruppina Nico Ruhle, koji se raduje nezaboravnim iskustvima za sve ljubitelje nogometa i one koje će atmosfera zaraziti.

Prisutne je pozdravio i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Bakota. “Osobita mi je čast da vas sve mogu pozdraviti. U svakom je narodu najbitnija tradicija, a kod nas su tradicija uspjesi u sportu, posebno naših Vatrenih. Nema takvih stvari koje mogu povezati naš narod kao hrvatska reprezentacija. Vi ste najbolja diplomacija i promocija za našu zemlju,” dodao je Bakota. Prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić bio je oduševljen dočekom reprezentacije. “Dirnuli ste nas, naši igrači su to zaslužili. Nismo slučajno izabrali ovaj kamp. Ovo je sigurno najbolji kamp za ovaj EURO. Iznad svih Hrvatska,” kazao je Kustić izazvavši oduševljenje hrvatskih navijača.

Hrvatsku reprezentaciju večeras očekuje trening, dok će Zlatko Dalić održati konferenciju za novinare. U ponedjeljak, reprezentaciju očekuje otvoreni trening, nakon čega će Dalić zatvoriti preostale treninge do prvog ogleda protiv “Furije”.

🇭🇷 #VATRENI 🇭🇷 STIGLI U #NJEMAČKU, #HRVATI IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE IM SPREMILI VELIKI DOĆEK 👏 Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u #Neuruppin, 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska 15. lipnja otvara EURO protiv Španjolske! SRETNOOOOO HRVATSKA 🇭🇷 🎥 fra Zvonko Tolić/HKM Berlin Hrvatski nogometni savez

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Ponedjeljak, 10. lipnja 2024.

Vatreni će biti smješteni u resortu Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner, a trenirat će na Volksparkstadionu koji je udaljen manje od deset minuta vožnje od hotela. Unutrašnjost malog stadiona u Neuruppinu ukrašena je velikim fotografijama koje prikazuju neke od najvećih trenutaka u povijesti hrvatskog nogometa.

Smještaj u Neuruppinu bio je velika želja čak 13 reprezentacija, ali je HNS najbrže reagirao. Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska 15. lipnja otvara EURO protiv Španjolske. Do Hamburga, gdje Dalićeve odabranike očekuje Albanija, je 225 kilometara, a do Leipziga, u kojem igramo protiv Italije, 227 kilometara.

Hrvatski nogometni savez odabrao je po četiri opcije u svakoj od tri regije Eura još u srpnju 2022. godine, prvog dana kada se to moglo učiniti, a nakon inspekcije postignut je konsenzus kako je Neuruppin najbolja opcija za hrvatsku reprezentaciju. Italija i Albanija smještene su u okolici Dortmunda. Azzurri će bazu imati u Iserlohnu, 37 km od Dortmunda, dok će Albanija biti u Kamenu, 25 km sjeveroistočno od Dortmunda. Španjolska je na jugu Njemačke u Donaueschingenu, 30 km sjeverno od švicarskog grada Schaffhausena.


Autor: CroExpress Datum objave: 10.06.2024.