Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je potvrdio da će prijedlog imena novih ministara u Vladi u petak biti pred Hrvatskim saborom, no nije želio reći o kome se radi najavivši da će se to znati nakon sastanka stranaka parlamentarne većine.

U izjavi nakon zajedničke sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer je rekao da će Sabor u petak izglasati nove ministre.

“O detaljima ćemo nakon što se održe sastanci s parlamentarnom većinom”, izjavio je Plenković ne želeći potvrditi hoće li za nove ministre, kako što to nagađaju mediji, predložiti Davora Filipovića i Marina Piletića.

Mediji, naime, navode da će HDZ-ovo zastupnika u zagrebačkoj skupštini, Davora Filipovića, koji je bio i HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, premijer predložiti za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja, umjesto Tomislava Ćorića, a HDZ-ovog saborskog zastupnika i gradonačelnika Novske Marina Piletića za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, umjesto Josipa Aladrovića.

Kao treća nova osoba u Vladi u medijima se spominje profesorica sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Snježana Vasiljević, koja bi bila potpredsjednica Vlade umjesto Borisa Miloševića.

Milošević i Aladrović pod istragom su Uskoka, a Ćorić, kako pišu mediji, odlazi na novu funkciju u HNB. 


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 25.04.2022.