Trima školama u Županiji zapadnohercegovačkoj (ŽZH), sa sjedištem u Širokom Brijegu, u četvrtak je uručena računalna oprema vrijedna oko 75.000 eura, za koju su aplicirali u sklopu projekta potpore Vlade Republike Hrvatske institucijama Hrvata u Bosni i Hercegovini za prošlu godinu. 

Novim računalima opremljene su tri velike osnovne škole u Širokom Brijegu, Ljubuškom te u Posušju.

Kako su priopćili iz Zavoda za obrazovanje Županije zapadnohercegovačke, ova potpora je dio projekta Digitalizacija obrazovnog sustava ove županije – E-škola 2022. Projekt je nastavak opremanja škola na području Županije Zapadnohercegovačke, koji je Zavod započeo godinu dana ranije kada su također aplicirali na natječaj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i kada su im također dodijeljena sredstva u iznosu od 600.000 kuna (75.000 eura). 

U Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pod predsjedanjem državnog tajnika Zvonko Milas danas je…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskeSrijeda, 29. ožujka 2023.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas poručio je tim povodom da je “ulaganje u obrazovanje, ulaganje u bolju i prosperitetniju budućnost’, ocijenivši ga iznimno važnim za svako društvo. 

Republika Hrvatska u sklopu potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini najviše novca izdvaja za projekte u području obrazovanja i zdravstva. 

Predstavnici Zavoda za obrazovanje ŽZH-a zahvalili su Republici Hrvatskoj zbog potpore projektima odgojno-obrazovnih ustanova čime, kako ističu u priopćenju, pridonose “ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini i jačanju njihovog položaja”. 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 30.03.2023.