“Vratit ćemo se na neki način”, poručio je u srijedu Donald Trump pristašama u oproštajnom govoru u svojstvu američkog predsjednika u vojnoj bazi Andrews kod Washingtona odakle je poletio za Floridu, svoje novo prebivalište.

President Donald Trump Departs The White House For Final Time As President

President Donald Trump Departs The White House For Final Time As President

Objavljuje Ben Shapiro u Srijeda, 20. siječnja 2021.

Pred manjim brojem svojih pristaša, ovaj put sa zaštitnim maskama na licu, i članovima svoje obitelji, republikanski predsjednik je rekao: “uvijek ću se boriti za vas”, “gledati i slušati” i obećao da će u nekom obliku ostati aktivan u politici.

Administraciji novoga predsjednika, demokrata Joea Bidena poželio je “veliki uspjeh”, ali nije izrijekom spomenuo budućeg predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris, ali ni svoje teorije o ukradenim predsjedničkim izborima.

“Ovo su bile nevjerojatne četiri godine”, rekao je Trump.

Poručio je okupljenima da “ne mogu ni zamisliti” koliko je Trumpova obitelj teško radila u njegove četiri godine mandata.

“Ono što smo učinili je nevjerojatno u svakome smislu”, istaknuo je i potom nabrajao uspjehe svoga mandata.

Posebno je istaknuo promjene u vojsci i smanjenje poreza. “Nadam se da vam neće povećati poreze, ali ako to učine…upozorio sam vas”, rekao je Trump.

U zadnjem obraćanju javnosti u predsjedničkom mandatu Trump je bio opušten, živahan i pozitivan, suprotno navodima medija da je posljednjih dana bijesan.

President Donald Trump Delivers the Final Speech of His Presidency

President Donald Trump Delivers the Final Speech of His Presidency

Objavljuje Ben Shapiro u Srijeda, 20. siječnja 2021.

Trump je na podij pozvao suprugu Melaniju da obrati okupljenima i gledateljima koji su odlazak Trumpovih pratili u izravnom televizijskom prijenosu.

“Bila mi je čast biti vaša prva dama”. rekla je Melania, odjevena u crninu. “Bog vas blagoslovio, Bog blagoslovio vaše obitelji i Bog blagoslovio ovu prelijepu naciju”.

Dok su se Trump i Melania i drugi članovi obitelji Trump ukrcavali u predsjednički zrakoplov Air Force One prema Floridi, Bidenova povorka krenula je u katedralu sv. Mateja u Washingtonu na misu kojoj nazoče i brojni republikanski prvaci koji su otklonili Trumpov poziv da ga isprate u vojnoj bazi.

Trump će na Floridu sletjeti nakon leta koji traje nešto više od dva sata i biti tamo oko sat vremena prije Bidenove prisege. 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 20.01.2021.